Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Τα σημάδια που δείχνουν ότι έχετε έλλειψη μαγνησίου
Τα σημάδια που δείχνουν ότι έχετε έλλειψη μαγνησίου

Τα σημάδια που δείχνουν ότι έχετε έλλειψη μαγνησίου


Το μαγνήσιο αποτελεί αν όχι το πιο σημαντικό, ένα από τα σημαντικότερα μέταλλα του ανθρώπινου σώματος. Μάλιστα κάποιοι ιατροί ισχυρίζονται πίσω από πολλές γνωστές ασθένειες βρίσκεται η έλλειψη μαγνησίου καθώς βασική του λειτουργία σαν μέταλλο είναι η ρύθμιση της λειτουργίας άλλων μετάλλων.

Το μαγνήσιο είναι ένα στοιχείο με πολλαπλές ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό. Όταν δεν υπάρχει ισορροπία, και έχουμε είτε έλλειψη, είτε περισσότερο από το φυσιολογικό, τότε δημιουργούνται διάφορες δυσλειτουργίες.

Τα σημάδια που δείχνουν ότι έχουμε έλλειψη μαγνησίου:

1. Μυϊκές συσπάσεις και κράμπες

Οι συσπάσεις και οι μυϊκές κράμπες είναι σημάδια ανεπάρκειας μαγνησίου. Στη χειρότερη περίπτωση, η ανεπάρκεια μπορεί ακόμη και να προκαλέσει επιληπτικές κρίσεις ή σπασμούς. Οι ακούσιες μυϊκές συσπάσεις μπορεί να έχουν πολλές άλλες αιτίες, όπως το άγχος ή η υπερβολική καφεΐνη. Μπορεί επίσης να είναι μια παρενέργεια ορισμένων φαρμάκων ή ένα σύμπτωμα μιας νευρολογικής νόσου, όπως η νόσος του κινητικού νευρώνα. Ενώ οι περιστασιακές συσπάσεις είναι φυσιολογικές, θα πρέπει να δει κανείς τον γιατρό του εάν τα συμπτώματά του επιμένουν.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: