Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Τι είναι το SecuriAlert της Ford και πώς λειτουργεί
Τι είναι το SecuriAlert της Ford και πώς λειτουργεί

Τι είναι το SecuriAlert της Ford και πώς λειτουργείΕιδοποιεί μέσω smartphone σε περίπτωση διάρρηξης

To SecuriAlert, το νέο συνδεδεμένο σύστημα προστασίας της Ford, παρέχει μία… ξεγνοιασιά στους ιδιοκτήτες οχημάτων, αφού οι διαρρήξεις και κλοπές οχημάτων παραμένουν πρόβλημα, και μάλιστα έχουν αυξηθεί σε μερικές χώρες.

Για τους λόγους αυτούς η Ford διαθέτει πλέον στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων το υψηλής προστασίας σύστημα SecuriAlert (παλαιότερα γνωστό ως Guard Mode) που συνδέεται με smartphone. Μόλις ενεργοποιηθεί, το σύστημα στέλνει μία ειδοποίηση στο smartphone του ιδιοκτήτη εάν αναγνωρίσει οποιαδήποτε δραστηριότητα στο όχημα, ακόμα και απόπειρα ανοίγματος θυρών ή πρόσβασης με κλειδί, προσφέροντας ξεγνοιασιά στους πελάτες όταν δεν μπορούν να βλέπουν ή να “ακούνε” τα αυτοκίνητά τους.

Πώς λειτουργεί  

Οι ιδιοκτήτες ενεργοποιούν το SecuriAlert όταν βρίσκονται μακριά από το όχημα. Το χαρακτηριστικό αυτό ενεργοποιείται και απενεργοποιείται εύκολα με τη βοήθεια της εφαρμογής για smartphone FordPass. Όταν ενεργοποιηθεί, χρησιμοποιεί τους αισθητήρες του οχήματος για να αναγνωρίσει τυχόν απόπειρα εισόδου στο όχημα. Χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο μόντεμ Pass Connect, το αυτοκίνητο θα στείλει αμέσως μία ειδοποίηση (push notification) στο smartphone του ιδιοκτήτη εάν ανιχνεύσει οποιαδήποτε δραστηριότητα που αφορά το όχημά του. Η εφαρμογή FordPass αποκαλύπτει την ώρα και το λόγο που το SecuriAlert σήμανε συναγερμό (μέσω του smartphone) καθώς και την τελευταία γνωστή τοποθεσία του οχήματος.

Εάν γίνει απόπειρα ανοίγματος μιας πόρτας με κλειδί (ενέργεια που δεν θα ενεργοποιήσει το συμβατικό συναγερμό του οχήματος) το SecuriAlert θα στείλει μία ειδοποίηση. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στην αναγνώριση απόπειρας πρόσβασης μέσω ενός κλωνοποιημένου ή κλεμμένου κλειδιού.

Όταν ο ιδιοκτήτης επιστρέφει στο όχημά του απλά απενεργοποιεί το SecuriAlert μέσω της εφαρμογής FordPass και συνεχίζει το ταξίδι του.

Το SecuriAlert είναι μία από τις συνδεδεμένες λειτουργίες που διατίθενται τώρα για τους πελάτες Ford.

Νίκος Τσάδαρης

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: