Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Τι να πρωτοδιορθώσουν στο 14χίλιαρο
Ξεχείλωμα το 14χίλιαρο

Τι να πρωτοδιορθώσουν στο 14χίλιαρο


Κάπου ανάµεσα στο δράµα για τις εξελίξεις της ΕΒΖ και της τευτλοκαλλιέργειας, πληροφορίες αναφέρουν πως φυτοπροστατευτικά δεν δόθηκαν στους παραγωγούς, οι οποίοι τα αγόρασαν από την τσέπη τους για να κάνουν τις αναγκαίες επεµβάσεις στα πάνω από 15.000 στρέµµατα που έχουν σπαρθεί φέτος. Μόνο θετικό ότι ο σπόρος δόθηκε δωρεάν στους παραγωγούς από τον Φέκερ, στον οποίο η ΕΒΖ σχεδόν τον χάρισε, αφού τιµολόγησε το κάθε «U» (σ. σ. αντιστοιχεί σε σπόρο για σπορά 6-7 στρεµµάτων) µε 3 ευρώ, όταν στην αγορά λέγεται πως η τιµή του είναι στα 60 ευρώ.

Εκτός από τον ΕΦΚ στο κρασί, να καταργηθεί και το δυσβάσταχτο µέτρο των ογκοµετρήσεων ζητούν µετ’ επιτάσεως οι οινοποιοί. Μάλιστα, η Γενική ∆ιεύθυνση Τελωνείων στην ΑΑ∆Ε ενηµέρωσε πρόσφατα ότι «η υπηρεσία έχει λάβει εντολή από την υφυπουργό Παπανάτσιου να προβεί σε έκδοση απόφασης, βάσει της οποίας θα προβλέπεται η απαλλαγή της υποχρέωσης ογκοµέτρησης των δεξαµενών για τα προϊόντα που αναφέρονται στο άρθρο 90 του ν. 2960/01, άρθρο που πιάνει και
τον οίνο». Ενόψει εκλογών, τελικά όλα γίνονται;

Χωρίς νερό για πότισµα έµειναν 9.000 στρέµµατα µε βαµβάκι, βιοµηχανική ντοµάτα και πιπεριά στον Παλαµά Καρδίτσας, καθώς η ∆ΕΗ έκοψε την παροχή ρεύµατος στο δίκτυο του ΤΟΕΒ Τιτανίου, για πολύ παλιά χρέη τους Οργανισµού, όπως λέει ο σηµερινός πρόεδρός του Γιαννάκος. Πήγαν, σου λέει, να διαπραγµατευτούν στη Λαµία, για να µπουν σε κάποια ρύθµιση, αλλά η ∆ΕΗ όχι µόνο δεν τους απάντησε, παρά προχώρησε και σε διακοπή της παροχής ρεύµατος. «Ας µας ειδοποιούσαν, για να προετοιµάσουµε τους αγρότες», είπε ο πρόεδρος.

∆ουλειές φουλ είχαν οι αρµόδιοι του ΕΦΕΤ τις ηµέρες πριν και µετά το Πάσχα, µε τελευταία την αυστηρή προειδοποίηση για την ασφάλεια των τροφίµων στην ∆ηµοτική Αγορά Θεσσαλονίκης. Η ανακοίνωση είναι ξεκάθαρη: «ο ΕΦΕΤ δυσκολεύεται να εγγυηθεί την ασφάλεια των τροφίµων στη ∆ηµοτική Αγορά Θεσσαλονίκης ΚΑΠΑΝΙ λόγω επιβαρυµένου περιβάλλοντος. Τα τρόφιµα εισέρχονται το πρωί ασφαλή και ποιοτικά και την εποµένη το πρωί, δεν είναι»!     

Ο ΜΠΛΟΚΑΤΖΗΣ

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: