Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Τη σύγκλιση µε ΕΘΕΑΣ τη βρήκε, την άλλη;
Τη σύγκλιση µε ΕΘΕΑΣ τη βρήκε, την άλλη;

Τη σύγκλιση µε ΕΘΕΑΣ τη βρήκε, την άλλη;

∆ηλαδή αν δεν µετείχαν οι ΣΑΣΟΕδες δεν θα ήταν αρραγές το κίνηµα της ΕΘΕΑΣ; Λες και τώρα δεν θα αρχίσουν τα τζαρτζαρίσµατα. Στο διαταύτα, ο Σπήλιος ο γεφυροποιός επιχαίρει της όλης σύγκλισης (σ.σ µε τα δικαιώµατα ενισχύσεων φαίνεται πως δεν το ‘χει βρει ακόµα). Ακολουθεί, λέει, δε άµεσα η απαιτούµενη νοµοθετική ρύθµιση για την υλοποίηση των συµφωνηθέντων, έτσι ώστε ο νέος συνεταιριστικός φορέας να αποκτήσει εκπροσώπηση στους εποπτευόµενους φορείς του υπουργείου της πλατείας και να κατοχυρωθεί η χρηµατοδότησή του. Τι θα κάνει ακριβώς ξέρουµε;  ΥβρίδιαΈξι έκτακτα µέτρα, που όπως τονίζουν εµφατικά θα πρέπει να ληφθούν το γρηγορότερο δυνατόν ζητούν οι εκπρόσωποι του ελληνικού αµπελοοινικού κλάδου (Ε∆ΟΑΟ, ΚΕΟΣΟΕ, ΣΕΟ) για να µην υπάρξει κατάρρευση της εγχώριας αγοράς.
 Σε επιστολή τους προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης περιγράφουν αναλυτικά την ανησυχητική κατάσταση που επικρατεί στην οινική αγορά (µε ενδεικτικό τα τεράστια αποθέµατα που πλέον ανέρχονται σε 4.777.000 hl).
 Μεταξύ άλλων προτείνεται ένταξη της αµπελοκαλλιέργειας στο µέτρο 21, διενέργεια µίας πρώτης φάσης της απόσταξης κρίσης πριν το καλοκαίρι, επίσπευση των αναγγελιών για πράσινο τρύγο και ενίσχυση της αποθεµατοποίησης οίνων.

Source link

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: