Αγροτικές ειδήσεις,νέα για γεωργία,κτηνοτροφία,τεχνολογίες,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Την διεθνή της επιρροή στις τιμές βάμβακος επιχειρεί να ενισχύσει η Κίνα προσεγγίζοντας διεθνούς φήμης εμπόρους
Την διεθνή της επιρροή στις τιμές βάμβακος επιχειρεί να ενισχύσει η Κίνα προσεγγίζοντας διεθνούς φήμης εμπόρους

Την διεθνή της επιρροή στις τιμές βάμβακος επιχειρεί να ενισχύσει η Κίνα προσεγγίζοντας διεθνούς φήμης εμπόρους


Η Κίνα αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό καταναλωτή και εξαγωγέα υφασμάτων παγκοσμίως, και για τον λόγο αυτό φιλοδοξεί πλέον να προσεγγίσει όλο και περισσότερες εταιρείες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του βάμβακος, προκειμένου να ενισχύσει την επιρροή της στη διαμόρφωση των διεθνών τιμών, κλέβοντας την παράσταση από τις ΗΠΑ και το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Επιπλέον με την κίνηση αυτή, επιχειρείται μια βαθύτερη κατανόηση του διεθνούς εμπορίου βάμβακος, αλλά και η επίδραση προς όφελος της Κίνας ως προς τις μελλοντικές τιμές του προϊόντος.

Υπενθυμίζεται πως από τότε που κατέρρευσαν οι προσπάθειες λήξης του εμπορικού πολέμου ανάμες στην Κίνα και τις ΗΠΑ η χρηματιστηριακή τιμή του βάμβκος υποχώρησε σημαντικά. Την  προηγούμενη εβδομάδα, μία μικρή ανακοίνωση του προέδρου Τραμπ στα κοινωνικά δίκτυα ήταν αρκετή για να δώσει έναν τόνο αισιοδοξίας στο γνωστό θέμα του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας. Συγκεκριμένα φαίνεται πως θα υπάρξει συνάντηση των δύο προέδρων την επόμενη εβδομάδα ενόψει την συνάντηση των G-20, ώστε να επανεκκινηθούν οι διαπραγματεύσεις. Φυσικά αυτά τα νέα, σε συνδυασμό με την οψιμότητα της αμερικάνικης σοδειάς, προκάλεσε την ανοδική αντίδραση του χρηματιστηρίου από τα χαμηλά των 65 σεντς/λίμπρα. Παράλληλα τα κλωστήρια είναι δραστήρια και προσπαθούν να προαγοράσουν ποσότητες νέας σοδειάς.

 

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: