Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Το ευρωπαϊκό πρότζεκτ ATLAS βάζει τάξη στην επικοινωνία μηχανημάτων, αισθητήρων και δεδομένων
Το ευρωπαϊκό πρότζεκτ ATLAS βάζει τάξη στην επικοινωνία μηχανημάτων, αισθητήρων και δεδομένων

Το ευρωπαϊκό πρότζεκτ ATLAS βάζει τάξη στην επικοινωνία μηχανημάτων, αισθητήρων και δεδομένων


Στην ανάπτυξη ενός βιώσιμου ψηφιακού περιβάλλοντος δίνοντας τη δυνατότητα στους τελικούς χρήστες να έχουν πλήρη έλεγχο των δεδομένων τους αποφασίζοντας ποια δεδομένα κοινοποιούνται σε ποιον και σε ποιο μέρος στοχεύει το ευρωπαϊκό πρότζεκτ ATLAS που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας «Horizon 2020» της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ συντονίζεται από το Γερμανικό Ινστιτούτο Fraunhofer-Intelligent Analysis and Information Systems (IAIS). Αυτό θα επιτευχθεί μέσω μιας ανοιχτής και επεκτάσιμης πλατφόρμας δεδομένων που προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο κλιμάκωσης από ένα μόνο αγρόκτημα σε μια παγκόσμια κοινότητα.

Η τεχνολογία που αναπτύχθηκε από το πρότζεκτ ATLAS θα δοκιμαστεί και θα αξιολογηθεί σε όλη την Ευρώπη. Οι χώροι δοκιμών περιλαμβάνουν 13 γεωργικές δραστηριότητες εκ των οποίων οι 5 είναι ερευνητικές εκμεταλλεύσεις, οι 6 είναι εμπορικές και οι δύο είναι συνδυασμένες ερευνητικές / εμπορικές εκμεταλλεύσεις. Η εστίαση γίνεται σε τέσσερις περιπτώσεις: -Εργασίες γεωργίας ακριβείας

– Διαχείριση άρδευσης με αισθητήρες
– Διαχείριση εδάφους βάσει δεδομένων
– Ανάλυση συμπεριφοράς των ζώων

Επί του παρόντος, αυτό που έχουν που έχουν ήδη επιτύχει τα μέλη του πρότζεκτ είναι να διασφαλίσουν ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα του μέλλοντος και αυτό είναι η ασφάλεια των δεδομένων. Έτσι η ανταλλαγή δεδομένων γίνεται απρόσκοπτα μεταξύ μηχανημάτων, αισθητήρων και πλατφορμών δεδομένων.

Νέες προδιαγραφές συστημάτων ISOBUS

Οι εργασίες που γίνονται με ενσωματωμένα συστήματα αισθητήρων και μονάδα επεξεργασίας βρίσκονται σε διαρκή εξέλιξη στο πρότζεκτ. Σε αυτό τα νέα πρότυπα ISOBUS επόμενης γενιάς ικανά να μεταφέρουν περισσότερα δεδομένα σε υψηλότερη ταχύτητα παίζουν σημαντικό ρόλο.

30 εταίροι από 7 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες

Το ATLAS θα «τρέξει» για 36 μήνες, έως τον Σεπτέμβριο του 2022, με 30 συνεργάτες από 7 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες και με την υποστήριξη μεταξύ άλλων, καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων και αγροτών. Οι τελευταίοι μάλιστα θα «καθοδηγούν» τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα. Το ATLAS θα ανοικτεί σε πολλούς τομείς κατά μήκος της τροφικής αλυσίδας, απλοποιώντας και βελτιώνοντας τις διαδικασίες που σχετίζονται με το σύνθημα «από το αγρόκτημα στο πιρούνι», και, με την ψηφιοποίηση ολόκληρης της διαδικασίας, στόχος είναι η απλοποίηση της επικοινωνίας.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: