Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Το πρώτο αστικό οινοποιείο του Κέιμπριτζ κυκλοφορεί το πρώτο του κρασί
 itemprop

Το πρώτο αστικό οινοποιείο του Κέιμπριτζ κυκλοφορεί το πρώτο του κρασί

Λόγω της κυκλοφορίας του στις 3 Μαΐου, οκτώ μήνες μετά την ίδρυση του οινοποιείου, το Gutter & Stars I Wanna Be Adored Bacchus είναι το πρώτο κρασί του συγκεκριμένου παραγωγού.

Φτιαγμένο από σταφύλια που προέρχονται από το Missing Gate Vineyard στην Crouch Valley στο Essex, τα φρούτα ζυμώθηκαν σε αμερικανικά δρύινα βαρέλια στο οινοποιείο και στη συνέχεια παλαιώθηκαν για πέντε μήνες σε συνδυασμό δρυός και δεξαμενής πριν από την εμφιάλωση.

Το οινοποιείο ιδρύθηκε τον περασμένο χρόνο από τον συγγραφέα κρασιού-οινοποιό Chris Wilson. Μετά την απόκτηση πτυχίου οινολογίας στο Plumpton College στο Ανατολικό Sussex, καθώς και πρακτική εμπειρία στην Καλιφόρνια, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Wilson δημιούργησε το οινοποιείο του σε έναν μύλο, λιγότερο από ένα μίλι από το κέντρο του Kέιμπριτζ.

Σχολιάζοντας την κυκλοφορία του πρώτου του κρασιού, ανέφερε: ‘’Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που κυκλοφόρησα το πρώτο κρασί Gutter & Stars και τελικά έχω κάτι να δείξω στον κόσμο. Πέρασα οχτώ μήνες στο κελάρι του ανεμόμυλου όπου έφτιαχνα το κρασί αυτό, συν άλλα δύο κρασιά της σοδειάς του 2020. Θυμάμαι πολύ ξεκάθαρα το κρύο αλλά φωτεινό πρωί του Σεπτεμβρίου όταν τα σταφύλια Bacchus επιλέχτηκαν και η περιπέτεια οινοποίησης ξεκίνησε. Με αυτό το κρασί, προσπάθησα να διατηρήσω τη φρεσκάδα και τις αρωματικές ιδιότητες της ποικιλίας Bacchus προσθέτοντας υφή και βάθος, ζυμώνοντας και παλαιώνοντας μερικώς το κρασί σε αμερικανικά δρύινα βαρέλια.’’

Ο Wilson θα κυκλοφορήσει μόλις 400 φιάλες του Bacchus, τα οποία θα είναι διαθέσιμα για αγορά απευθείας από το οινοποιείο καθώς και στο διαδίκτυο.

Το αστικό οινοποιείο πρόκειται επίσης να κυκλοφορήσει δύο ακόμη κρασιά φέτος – ένα Pinot Noir και ένα Chardonnay – που προέρχονται επίσης από την Crouch Valley.

Πηγή thedrinksbusiness.com

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: