Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Το σπυρί της μηχανοπαρέας

Το σπυρί της μηχανοπαρέας


Αυτό που οδήγησε στην κατάρρευση ήταν κυρίως δύο λόγοι, η εσωτερική σπέκουλα των στελεχών της για να κερδίζουν από τα ενυπόθηκα µε κατοικίες δάνεια και οι πειραγµένες εκθέσεις των οίκων αξιολόγησης που έκρυβαν τα κενά στα κεφάλαια της τράπεζας.

Πίσω από την κουρτίνα

Αυτό είχε ως αποτέλεσµα όλοι µε κλειστά στην κυριολεξία µάτια, να δέχονται τα πλαστά στοιχεία και οι εποπτικές αρχές να µην λαµβάνουν κανένα µέτρο. Όταν έφυγε το πρώτο τούβλο από την κουρτίνα τον ψεύτικων στοιχείων η τράπεζα κατέρρευσε και οι κάθε λογής υπεύθυνοι σε θέσεις κλειδιά δεν µπόρεσαν να κάνουν τίποτα. Το σπυρί έσπασε και χιλιάδες εργαζόµενοι και αφελείς και ανύποπτοι επενδυτές βρέθηκαν στο δρόµο.

Ληγµένες µετοχές

Το Σπυρί αυτών που λυµαίνονται (Lehman) το ΟΣ∆Ε έχασε το πρώτο τούβλο στις 14 Ιουλίου. Όταν παρά τις κατακλυσµιαίες προφητείες και δυσοίωνες προβλέψεις όλων των αδελφών (Brothers) της µηχανοπαραρέας ότι οι δηλώσεις ΟΣ∆Ε 2022 δεν θα γίνουν, οι έγιναν και µάλιστα στην ώρα τους. Σε µικρότερο χρόνο από άλλες χρονιές και φυσικά, όλες µε πρωτόκολλο. Έγγραφα που προετοίµαζαν εσωτερικά στελέχη της «δυναστείας» υιοθετήθηκαν άκριτα από κόµµατα και ιθύνοντες που προέβλεπαν µε τη σειρά τους κατάρρευση του συστήµατος υποβολής δηλώσεων ΟΣ∆Ε 2022. Πήραν ληγµένες µετοχές  αξιοπιστίας και ψάχνουν τρόπο να τις ξεφορτωθούν.

Τα τέσσερα αδέρφια

Για να βοηθήσουν µε ψεύτικο κύρος και να πιστοποιήσουν τα επιχειρήµατα που προετοιµάστηκαν για τα έγγραφα και τις παρεµβάσεις των ιθυνόντων, µε την πρόβλεψη ότι θα καταρρεύσει το σύστηµα στο gov.gr, οι τέσσερις αδελφοί διευθυντές του Οργανισµού Πληρωµών (Brothers) συνέταξαν βαρύγδουπο έγγραφο (ως οίκοι αξιολόγησης) προβλέποντας την τέλεια καταστροφή αν ο µέχρι πρότινος «συντονιστής» αποµακρύνονταν από το έργο. Ήταν σαν να λέµε… δάκρυσε η καµήλα. 

Ουδείς αναντικατάστατος

Αλήθεια άξιζε το έργο του συντονισµού 5 εκατ. ευρώ (Lehman); Μιλάµε για πολλά τούβλα. Όταν οι αναντικατάστατοι διευθυντές κάνουν τέτοια παρέµβαση και τη στέλνουν σε όλο τον Οργανισµό αντικαθιστώντας τη διοίκηση και διαψεύδονται παταγωδώς µέσα σε δύο µήνες δεν αποτελούν ένα σπυρί το οποίο οφείλει να ελέγξει  την επαύριον, δηλαδή στις 15 Ιουλίου, ο πρόεδρος ∆ηµήτρης Μελάς;

Χωρίς αντίκρισµα επένδυση

Το Σπυρί της µηχανοπαρέας στο ΟΣ∆Ε, όπως τα στελέχη της Lehman Brothers έχοντας εσωτερική πληροφόρηση και οίκο αξιολόγησης εσωτερικά στον Οργανισµό Πληρωµών (βλέπε ΠΕΠΑ), «σορτάρισαν» στο Εθνικό Απόθεµα για µια πενταετία περίπου, εις βάρος βέβαια των κτηνοτρόφων και  πήραν τα κουπόνια τους. Τώρα που άρχισαν οι έλεγχοι από διάφορες αρχές πολλοί ευκαιριακοί… επενδυτές µε βοσκοτόπια χωρίς ζώα θα καταλάβουν ότι τα δικαιώµατα που έχουν στα χέρια τους είναι χωρίς αντίκρισµα. ∆εν εξαργυρώνονται και µάλιστα θα πρέπει να επιστρέψουν την απόδοση της επένδυσης έντοκα.

Τρεχάτε ποδαράκια µου

Το Σπυρί της µηχανοπαρέας έπεισε χρησιµοποιώντας πρώην εσωτερικά στελέχη τράπεζας (Lehman) που έχουν γίνει αδελφοί (Brothers) και επηρεάζουν τις αποφάσεις της, όπως µεταξύ άλλων, να της δώσουν γι’ αυτή την πατέντα 8 εκατ. οµολογιακό δάνειο. Όταν η τράπεζα ανακαλύψει σε λίγο καιρό πόσα χρωστάνε οι καθοδηγητές (Boss Brothers) της µηχανοπαρέας θα είναι αργά. Κάποιοι θα τρέχουν να βρουν κούτες να βάλουν τα πράγµατά τους.

Ο Σπύρος ο φιλότιµος

Το Σπυρί της µηχανοπαρέας έχει φυτέψει και µερικά σπυράκια σε διάφορα κρίσιµα πόστα, ενώ προσπαθούσε (µέχρι θχες) να φυτέψει και το Kεντρικό σπυρί στον Οργανισµό Πληρωµών. Φαίνεται ότι το µικρό σπυρί, σπυρίδι για το ακριβές του λόγου, στο ∆Σ του Οργανισµού που πρωτοστατεί σε ότι αφορά τη µηχανοπαρέα -επεκτάσεις και απευθείας αναθέσεις- και το παίζει σπόρος αµφιβολιών σε ότι αφορά τους υπόλοιπους, συνταντά τις αντιδράσεις του Σπύρου του φιλότιµου.

Με την κούτα στα χέρια

Το Σπυρί της µηχανοπαρέας προσπαθεί να βάλει χέρι στην ευφυή γεωργία προεξοφλώντας σε ανύποπτους επενδυτές ότι θα φάνε µε χρυσά κουτάλια, προφανώς εις βάρος των αγροτών. Μπορεί άραγε ένας ευφυής άνθρωπος να την πατήσει και από υπουργός στο gov.gr να βρεθεί µε την κούτα στα χέρια, όπως έγινε µε τα στελέχη της Lehman Brothers;

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: