Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Τουρκία: Παρουσίασε το «εθνικό μαχητικό της» – «Δε θα είναι ισάξιο του F-35, αλλά θα έχει τις ιδιότητες του F-22»
Τουρκία: Παρουσίασε το «εθνικό μαχητικό της» – «Δε θα είναι ισάξιο του F-35, αλλά θα έχει τις ιδιότητες του F-22»

Τουρκία: Παρουσίασε το «εθνικό μαχητικό της» – «Δε θα είναι ισάξιο του F-35, αλλά θα έχει τις ιδιότητες του F-22»Απαισιόδοξα μηνύματα από τις ΗΠΑ για τα F-16

Ανησυχία στην Τουρκία από τις ΗΠΑ για την παραλαβή των αμερικανικών F-16, καθώς ακόμη κι αν επιτευχθεί συμφωνία με την Ουάσινγκτον, τα μαχητικά θα αργήσουν πολύ να φτάσουν στην Άγκυρα.

«Αν οι ΗΠΑ τα εγκρίνουν, τα πρώτα θα έρθουν το 2028», σχολίαζε το τουρκικό δίκτου Haber Turk, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Η Τουρκία παρουσίασε το «εθνικό μαχητικό της», το οποίο ελπίζουν να βγει από το υπόστεγο το 2023, δηλαδή πριν από τις εκλογές.

Ωστόσο, αναλυτές εκτίμησαν ότι θα ενταχθεί στον τουρκικό στόλο από το 2028 και μετά, ενώ το 2030 θα είναι στους αιθέρες.

Ο στρατιωτικός αναλυτής Μέτε Γιαράρ, είπε ότι «ο στόχος είναι το 2028 ή το 2030 αυτό το αεροσκάφος να μπορεί να πετάξει με όλες τους τις ιδιότητες έτοιμες. Αυτό θα γίνει σε διάφορες φάσεις».

Ο διευθυντής της Hurriyet, Αχμέτ Χακάν, έθεσε την ερώτηση αν θα υπερτερεί άλλων αεροσκαφών, για να απαντήσει ο Γιαράρ: «Δεν θα είναι ισάξιο του F-35, αλλά θα έχει τις ιδιότητες του F-22».

«Το F-22 είναι το καλύτερο μαχητικό των ΗΠΑ και δεν το πωλούν σε κανέναν» πρόσθεσε ο ίδιος.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: