Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Τουρκία: Θερίζει η ακρίβεια – Η Ακσενέρ έφερε μήλα και πατάτες στο τουρκικό κοινοβούλιο
Τουρκία: Θερίζει η ακρίβεια – Η Ακσενέρ έφερε μήλα και πατάτες στο τουρκικό κοινοβούλιο

Τουρκία: Θερίζει η ακρίβεια – Η Ακσενέρ έφερε μήλα και πατάτες στο τουρκικό κοινοβούλιο«Κύριε Ερντογάν, πόσο σε άλλαξε το παλάτι»

«Θερίζουν» οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ της Τουρκίας, με τους πολίτες να αγωνιούν αν θα μπορέσουν να γεμίσουν το καλάθι τους.

Όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, το πρόβλημα ανέδειξε στο τουρκικό Κοινοβούλιο η πρόεδρος του Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ.

Θέλοντας να επισημάνει το πρόβλημα του πληθωρισμού στην χώρα, πήρε ντομάτες, πατάτες και μήλα μέσα στο Κοινοβούλιο.

Τόνισε ότι οι αυξήσεις σε βασικά τρόφιμα στην Τουρκία φτάνουν μέχρι και το 247%.

«Κύριε Ερντογάν, πόσο σε άλλαξε το παλάτι» είπε η Ακσενέρ και πρόσθεσε: «Έχεις ξεχάσει τι θα πει να πεινάει κάποιος».

«Ένα λίτρο γάλα τον Νοέμβριο του 2021 κόστιζε 7,13 λίρες, σήμερα η τιμή του έχει φτάσει τις 15,5 λίρες. Το ποσοστό αύξησης είναι 117,4%.

Ένα κιλό ντομάτες ήταν 7,36 λίρες, σήμερα η τιμή τους έφτασε στις 19,9 λίρες, δηλαδή η αυξηση σε ένα έτος έφτασε το 170,3%.

Ένα κιλό μήλα κόστιζαν πέρυσι 5,38 λίρες, φέτος 14,9 λίρες, η τιμή τους αυξήθηκε 177%. Η τιμή ενός κιλού ζάχαρης αυξήθηκε 247,4%.

Κάποια παιδιά κοιμούνται νηστικά. Οι μητέρες τους, επειδή δεν μπορούν να τους δώσουν λίγο φαγητό να τους μαγειρέψουν κάτι τα βράδια, κλαίνε. Κύριε Ερντογάν τι έχεις πάθει; Πόσο σε άλλαξε το παλάτι».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: