Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Τραγικές οι ελλείψεις στο νοσοκομείο – Χωρίς ειδικές στολές οι γιατροί, φορούν σακούλες αντί για ποδονάρια – Newsbeast
Τραγικές οι ελλείψεις στο νοσοκομείο – Χωρίς ειδικές στολές οι γιατροί, φορούν σακούλες αντί για ποδονάρια – Newsbeast

Τραγικές οι ελλείψεις στο νοσοκομείο – Χωρίς ειδικές στολές οι γιατροί, φορούν σακούλες αντί για ποδονάρια – Newsbeast


Τραγική κατάσταση βιώνουν γιατροί και νοσηλευτές στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς. Όπως ανέφερε ο γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων Αχιλλέας Καλεμκερίδης το νοσοκομείο ξέμεινε ακόμη και από οξυγόνο, ενώ σήμερα το πρωί νοσηλεύονταν σε κοινούς θαλάμους δύο διασωληνωμένοι, καθώς δεν διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ούτε λοιμωξιολόγο και εντατικολόγο.

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 60 εργαζόμενοι έχουν νοσήσει και είναι σε καραντίνα, ενώ αναδεικνύοντας τις ελλείψεις σε μέσα προστασίας για το προσωπικό ο κ. Καλεμκερίδης -ο οποίος επίσης έχει νοσήσει όπως και η σύζυγός του η οποία νοσηλεύτρια- κατήγγειλε ότι  οι υγειονομικοί δεν έχουν στη διάθεσή τους σε όλες τις βάρδιες ειδικές στολές, ούτε και μάσκες υψηλής προστασίας, ενώ αρκετές φορές αναγκάζονται να φορούν μαύρες σακούλες σκουπιδιών αντί για ποδονάρια. Μάλιστα όπως ο ίδιος επισημαίνει στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm 107,1 αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους για την αύξηση των κρουσμάτων στο υγειονομικό προσωπικό αναφέρει το grtimes.gr.

Όπως υποστηρίζει ο γραμματέας του σωματείου, έχει ζητηθεί από τους εργαζόμενους να χρησιμοποιούν τα μέσα προστασίας με φειδώ, καθώς υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις, ενώ ανέφερε πως δεν υπάρχει ούτε καν νιπτήρας για να πλένουν τα χέρια τους γιατροί και νοσηλευτές. Γι’ αυτό, όπως αποκαλύπτει, γιατροί και νοσηλευτές «δεν πίνουν νερό για να μην πάνε στην τουαλέτα», ενώ αναγκάζονται να φορούν τις στολές έως το πέρας βάρδιας ακόμη κι αν αυτές είναι «μούσκεμα στον ιδρώτα».

«Μας στέλνουν σαν πρόβατα σε σφαγή», είπε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για  συνθήκες Ουγκάντας.

Ακούστε τι είπε:

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: