Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Τριμερής συνάντηση, Βορίδη, Σατολιά και Κοντού για επαναφορά ενότητας στην κορυφή των συνεταιρισμών
Τριμερής συνάντηση, Βορίδη, Σατολιά και Κοντού για επαναφορά ενότητας στην κορυφή των συνεταιρισμών

Τριμερής συνάντηση, Βορίδη, Σατολιά και Κοντού για επαναφορά ενότητας στην κορυφή των συνεταιρισμών


Οι πληροφορίες θέλουν η συνάντηση να είναι αποτέλεσμα πολλών ζυμώσεων που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό και ειδικά στο περιθώριο της Agrotica και οι οποίες δείχνουν να οδηγούν σε μια κοινή διάθεση για την αποκατάσταση της τάξης στους συνεταιρισμούς και στην εκπροσώπηση αυτών με θεσμικό τρόπο σε τριτοβάθμιο επίπεδο, κάτι το οποίο δεν υπήρχε μετά την διάλυση της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Η συνάντηση έρχεται μετά την κατανόηση, από την πλευρά του υπουργού, Μάκη Βορίδη, ότι με «ακέφαλο» τον συνεταιριστικό χώρο δεν μπορεί να υπάρξει διαδικασία ανασυγκρότησης και ανάπτυξης των συνεργατικών σχημάτων, κάτι το οποίο δυσκολεύει πολύ την σωστή οργάνωση της αγροτικής παραγωγής, την βελτίωση της αποδοτικότητας των εκμεταλλεύσεων και τον ομαλό εφοδιασμό της μεταποιητικής βιομηχανίας με αγροτικά προϊόντα.

Το ζητούμενο είναι τώρα να βρεθεί ένας τρόπος σχεδιασμού της νέας δομής στο συνεταιριστικό χώρο, έτσι ώστε η εκπροσώπηση στην τριτοβάθμια συνεταιριστική οργάνωση που θα δημιουργηθεί και η οποία θα αποτελεί τον θεσμικό συνομιλητή της Πολιτείας να είναι γνήσια και να εκφράζει το σύνολο των υγειών οργανώσεων του χώρου. Σε κάθε περίπτωση, αυτό το οποίο θα επιδιωχθεί, είναι η διευκόλυνση των ανοικτών διαδικασιών που θα φέρουν μια ισχυρή ηγεσία των συνεταιρισμών, ικανή να βάλει τις βάσεις για την αναγέννηση του συνεργατισμού στη χώρα μας.

Αναλυτικό ρεπορτάζ με όλο το παρασκήνιο της συνάντησης και τα πρόσωπα που έχουν παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, στην Agrenda του Σαββάτου.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: