Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Twitter: Τι αλλαγές θα επιφέρει η εξαγορά της πλατφόρμας από τον Μασκ
Twitter: Τι αλλαγές θα επιφέρει η εξαγορά της πλατφόρμας από τον Μασκ

Twitter: Τι αλλαγές θα επιφέρει η εξαγορά της πλατφόρμας από τον ΜασκΓιατί ανησυχούν οι ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Ο Έλον Μασκ κατέληξε σε συμφωνία με το Twitter με την υπόσχεση να μειώσει τη λογοκρισία στην πλατφόρμα, εγείροντας όμως ερωτήματα σχετικά με το πώς σκοπεύει να αλλάξει την «ψηφιακή πλατεία της πόλης».

Όπως αναφέρει το BBC, ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι η έλλειψη εποπτείας περιεχομένου θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της ρητορικής μίσους. Ο Μασκ έχει ασκήσει έντονη κριτική στις πολιτικές της πλατφόρμας σχετικά με την εποπτεία του περιεχομένου, υποστηρίζοντας ότι το Twitter πρέπει να είναι ένα πραγματικό φόρουμ για την ελευθερία του λόγου.

Σε δήλωσή του μετά την επίτευξη της συμφωνίας, αναφέρθηκε στην ελευθερία του λόγου ως «το θεμέλιο μιας λειτουργικής δημοκρατίας».

«Ανησυχούμε για οποιαδήποτε μέτρα που μπορεί να λάβει το Twitter για να διαβρώσει την επιβολή των πολιτικών και των μηχανισμών που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία των χρηστών», έγραψε η Διεθνής Αμνηστία σε ανάρτησή της στο Twitter.

«Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι ένα Twitter που εσκεμμένα κλείνει τα μάτια στη βίαιη και καταχρηστική ομιλία εναντίον χρηστών, ιδίως εκείνων που πλήττονται δυσανάλογα, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών, των μη δυαδικών ατόμων και άλλων».

Θα επιστρέψει ο Ντόναλντ Τραμπ;

Το Twitter ανέστειλε μόνιμα τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ λίγες μέρες μετά τις ταραχές της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον. Ωστόσο ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να επιστρέψει στο Twitter, ακόμη κι αν ξεμπλοκαριστεί ο λογαριασμός του, καθώς χρησιμοποιεί τη δική του πλατφόρμα, Truth Social.

Θα εγκαταλείψουν οι χρήστες το Twitter;

Ο Μασκ δήλωσε ότι ελπίζει ότι ακόμη και οι πιο ισχυροί επικριτές του θα παραμείνουν στην πλατφόρμα «επειδή αυτό σημαίνει ελευθερία του λόγου». Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες έχουν απειλήσει να εγκαταλείψουν το Twitter, ενώ άλλοι έχουν ήδη φύγει από την πλατφόρμα.

Ο Νταν Άιβς, αναλυτής στην επενδυτική εταιρεία Wedbush Securities, δήλωσε στο BBC ότι αναμένει ότι οι περισσότεροι χρήστες θα «περιμένουν να δουν πως θα εξελιχθεί η κατάσταση».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: