Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Βγήκαν τα «μαχαίρια» για τις περιφερειακές υπηρεσίες του ΥπΑΑΤ: ΔΑΚΕ Γεωτεχνικών κατά Θ. Βασιλόπουλου
 itemprop

Βγήκαν τα «μαχαίρια» για τις περιφερειακές υπηρεσίες του ΥπΑΑΤ: ΔΑΚΕ Γεωτεχνικών κατά Θ. Βασιλόπουλου

Με βαρείς χαρακτηρισμούς και υπόνοιες για διάφορους χειρισμούς επιτίθεται η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας ΔΑΚΕ Γεωτεχνικών του Δημοσίου Τομέα εναντίον του Θοδωρή Βασιλόπουλου, Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας για την Αγροτική Ανάπτυξη, που ανήκει επίσης στη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Βασιλόπουλος δεν μας είναι άγνωστος: Είχε πρωτοστατήσει το 2014 στο εκλογικό «πραξικόπημα» κατά της τότε ηγεσίας στην Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, με αποτέλεσμα η συνδικαλιστική οργάνωση να χωριστεί στα δύο και να συνεχίσει τα επόμενα χρόνια να λειτουργεί με διαλυμένη τη βάση των μελών της και με μοναδική δραστηριότητα τη σύγκληση διοικητικών συμβουλίων, την έκδοση δελτίων τύπου, τη συμμετοχή σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό για τον καλύτερο Νέο Αγρότη υπό τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (δεξιά πτέρυγα του Ευρωκοινοβουλίου) και τη διοργάνωση πανελληνίων συνεδρίων νέων αγροτών με πολύ μικρή συμμετοχή.

Αφού διέλυσε την ΠΕΝΑ, ο κ. Βασιλόπουλος, το 2019 παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου διότι εξελέγη αντιπεριφερειάρχης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Συνέχισε τον βομβαρδισμό με δελτία Τύπου και από ένα σημείο και μετά άρχισε τις (ηλεκτρονικές) συναντήσεις με τους αντιπεριφερειάρχες Αγροτικής Ανάπτυξης της υπόλοιπης Ελλάδας, χωρίς να αποκαλύπτει τους πραγματικούς σκοπούς του.

Αν και η ΔΑΚΕ Γεωτεχνικών Δημοσίου δεν αποτελεί την πιο αντικειμενική πηγή, είναι πασιφανές ότι ο κ. Βασιλόπουλος πάει να «ανακατέψει» την τράπουλα και στο κομμάτι των περιφερειακών υπηρεσιών του ΥπΑΑΤ. Αποκορύφωμα ήταν η επιστολή του κ. Βασιλόπουλου προς τον κ. Βορίδη σχετικά με το θέμα, η οποία δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας, αλλά ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει τη σφοδρή αντίδραση της ΔΑΚΕ, όπως θα διαβάσετε στην παρακάτω ανακοίνωση:

«Καταγγελία προσπάθειας καταστρατήγησης του προγράμματος του κόμματος»

Με αγανάκτηση και οργή παρακολουθούμε τις αγωνιώδεις προσπάθειες του αυτόκλητου και κατά φαντασία «Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης» των Περιφερειών, Αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Θεοδ. Βασιλόπουλου να ασχοληθεί με την δομή των κρατικών υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων αλλά και με την εργασιακή σταθερότητα πλήθους γεωπόνων και άλλων εργαζομένων του Υπουργείου αυτού των οποίων με επίταση ζητά την μεταφορά στις Περιφέρειες. Αυτό φαίνεται και από την επιστολή που απέστειλε μέσα στον Σεπτέμβριο, στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Μ. Βορίδη.

Φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος περιφερειακός σύμβουλος αφού έλυσε όλα τα τοπικά ζητήματα του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης στην Δυτ. Ελλάδα αποφάσισε ότι μπορεί να παίξει τον ρόλο του αυτόκλητου Υπουργού. Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η συνεχιζόμενη σπουδή του να ασχολείται με τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες του Υπ.Α.Α.Τ., την παραχώρηση των οποίων ζητά προς τις Περιφέρειες (στο όνομα μάλιστα μιας ομάδας περιφερειακών συμβούλων όπου μάλλον έχει αυτοχρησθεί αρχηγός) ο ρόλος των οποίων (υπηρεσιών) μόνο με τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει να κάνει.

Αποδεικνύεται περίτρανα πως για περιπτώσεις όπως του κου Βασιλόπουλου χρειάζεται η δημιουργία σχολής αυτοδιοίκησης για να μαθαίνουν κάποιοι ότι οι Ο.Τ.Α. υπηρετούν τοπικά ζητήματα και δεν υποκαθιστούν το κράτος, μόνο και μόνο για να «πουλάνε» κάποιοι κρατική εξουσία με ξένα προς τους ΟΤΑ κόλλυβα. Αμφιβάλλουμε βέβαια αν ο κύριος Βασιλόπουλος είναι σε θέση να αντιληφθεί και να αξιολογήσει τις αρμοδιότητες που ασκούν οι αποκεντρωμένες κρατικές υπηρεσίες του Υπ.Α.Α.Τ..

Οπωσδήποτε οι πολιτικές καταβολές του συγκεκριμένου περιφερειακού συμβούλου δεν μπορούν να τον κάνουν να ξεχάσει τους πολιτικούς του προγόνους και το πραξικόπημα το οποίο έκαναν για να διαλύσουν το 1996 το τότε Υπουργείο Γεωργίας, μεταφέροντας κατά το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» υπηρεσίες και γεωτεχνικούς στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις. Ας μην αναφερθούμε βέβαια και στο γεγονός ότι ο συγκεκριμένος αυτοδιοικητικός μιλά για εργαζομένους (τον εργασιακό φορέα των οποίων θέλει να μεταβάλει), χωρίς τους εργαζομένους. Τόσο απλά και τόσο δημοκρατικά. Οι υπηρεσίες, οι επιστήμονες και εργαζόμενοι είναι λάφυρα συνδιαλλαγής και όχι δομές που λειτουργούν σε ένα πολυεπίπεδο κράτος κατόπιν σχεδιασμού και δημοκρατικού διαλόγου με τους εργαζομένους.

Θυμίζουμε πως η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας είχε καταγγείλει από την δεκαετία του 1990 τα πραξικοπήματα της σοσιαλιστικής διακυβέρνησης. Άλλωστε και 9 εφετειακές αποφάσεις είχαν αναγνωρίσει το παράνομο των ενεργειών της αυθαίρετης μεταφοράς των γεωτεχνικών υπηρεσιών στην αυτοδιοίκηση, αλλά οι πολιτικοί πρόγονοι του κυρίου Βασιλόπουλου δεν είχαν τόσο δημοκρατικές ευαισθησίες για να σέβονται τους πυλώνες της δημοκρατίας, προτιμούσαν να τους χειραγωγούν σε ανώτατο επίπεδο. Είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η οποία αναγνωρίζοντας ότι η δημόσια υγεία, η ασφάλεια του καταναλωτή, η ορθολογική διανομή των κοινοτικών επιδοτήσεων, η φυτοϋγεία και η υγεία των ζώων, η εθνική διατροφική επάρκεια δεν είναι τοπικά ζητήματα και ίδρυσε τα τότε ΤΟΚΑΑ τα οποία με τόση λύσσα πολεμήθηκαν από αυτούς τους ίδιους που είχαν διαλύσει το Υπουργείο και την δημόσια διοίκηση γενικότερα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους καλούμε τον κο Βασιλόπουλο να περιοριστεί στα αυτοδιοικητικά του καθήκοντα. Τον καλούμε να σταματήσει να ασχολείται επαγγελματικά με ζητήματα και φακέλους ιδιωτών όταν αυτά εξετάζονται από τις γεωτεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας τις οποίες εποπτεύει πολιτικά και ο νοών νοείτο. Τον καλούμε να πιέσει το Υπουργείο Εσωτερικών για προσλήψεις γεωτεχνικών στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και να ξεχάσει ότι θα μπορέσει να αποκτήσει το «πλήρες χαρτοφυλάκιο» των γεωπονικών αρμοδιοτήτων, προφανώς γιατί έτσι θεωρεί ότι θα έχει όλους τους συναδέλφους «στο μαντρί».

Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να διευρύνει τον κόσμο της με ένταξη ανθρώπων που σέβονται και αναγνωρίζουν τις πολιτικές της αρχές και το πρόγραμμά της και όχι αυτών που μπαίνουν από το παράθυρο για να αλλάξουν τις δικές μας αρχές και πολιτικά προγράμματα.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή

agro24

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: