Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Ξεπαγώνουν προσλήψεις μόνιμου κτηνιατρικού προσωπικού και επιδόματα
Ξεπαγώνουν προσλήψεις μόνιμου κτηνιατρικού προσωπικού και επιδόματα

Ξεπαγώνουν προσλήψεις μόνιμου κτηνιατρικού προσωπικού και επιδόματα


Στην συνάντηση όπως αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου της ΠΕΚΔΥ, η πολιτική ηγεσία αναγνωρίζοντας την τραγική υποστελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών των Περιφερειών, δεσμεύτηκε ότι θα παρέμβει στο Υπουργείο Εσωτερικών για την άμεση προώθηση των αιτημάτων των Περιφερειών που αφορούν την πρόσληψη μόνιμων κτηνιάτρων.

Ολόκληρο το δελτίο τύπου της ΠΕΚΔΥ

Η Πανελλήνια Ένωση Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Ε.Κ.Δ.Υ.) συναντήθηκε την Τρίτη 5 Νοεμβρίου με την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Φωτεινή Αραμπατζή και ακολούθως με τον υπουργό κ. Μαυρουδή Βορίδη, όπου συζητήθηκαν θεσμικά και οικονομικά θέματα του κλάδου.

Οι συναντήσεις διεξήχθησαν σε καλό κλίμα και οι εκπρόσωποι της Π.Ε.Κ.Δ.Υ. ευχαρίστησαν την πολιτική ηγεσία, αναγνωρίζοντας την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματά της για την πρόσληψη 46 συμβασιούχων κτηνιάτρων για την αντιμετώπιση της Αφρικανικής Πανώλους των Χοίρων, καθώς και για την παρέμβαση του υπουργού ώστε να ξεπαγώσουν οι προσλήψεις μονίμου προσωπικού στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η πολιτική ηγεσία αναγνωρίζοντας την τραγική υποστελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών των Περιφερειών, δεσμεύτηκε ότι θα παρέμβει στο Υπουργείο Εσωτερικών για την άμεση προώθηση των αιτημάτων των Περιφερειών που αφορούν την πρόσληψη μόνιμων κτηνιάτρων.

Σχετικά με την επαναχορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, ο υπουργός αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος. Δήλωσε ότι δεν θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, εν αναμονή της ολοκλήρωσης του έργου της αρμόδιας επιτροπής.

Τέλος, αναφορικά με τα υπόλοιπα θέματα (στελέχωση της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, ένταξη των αποζημιώσεων της εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου στα Προγράμματα Δημοσίων Επενδύσεων, κατάργηση του «θεσμού» του κτηνιάτρου εκτροφής, κτιριακά προβλήματα κεντρικών κτηνιατρικών υπηρεσιών) κατατέθηκαν οι απόψεις της ΠΕΚΔΥ και η πολιτική ηγεσία δεσμεύτηκε ότι θα τα εξετάσει.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: