Αγροτικά Νέα,ειδήσεις,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ,,γεωργία,κτηνοτροφία,επιδοτήσεις
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Έρχονται τα πρώτα χιόνια την Παρασκευή
 itemprop

Έρχονται τα πρώτα χιόνια την Παρασκευή

Σε Ξάνθη και της Ροδόπη τα πρώτα χιόνια

Ο Νοέμβριος έρχεται και έτσι ο καιρός θα φέρει περισσότερα κρύα, σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου. Μάλιστα, ένα σύστημα που έρχεται από τα βόρεια και δυτικά της Ευρώπης, αναμένεται να φέρει τα πρώτα χιόνια στη Θράκη. Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής θα υπάρχουν συννεφιές στη βόρεια Ελλάδα, ενώ ίσως βρέξει στη Χαλκιδική. Στην ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα άστατος τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διάσπαρτες βροχές.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο στις παράκτιες περιοχές να υπάρχουν και κάποιες τοπικές καταιγίδες. Πρόσκαιρα δεν αποκλείεται να χιονίσει στα ορεινά των νομών Δράμας και κυρίως Ξάνθης και Ροδόπης. «Να πασπαλίσει» για λίγο, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Αρναούτογλου, στις περιοχές που είναι πάνω από 1600 μέτρα υψόμετρο.

Πιο νότια, θα υπάρχουν συννεφιές που μπορεί να φέρουν ορισμένες μπόρες, αλλά όχι μεγάλης έντασης, προς το μεσημέρι. Σε σχέση με τα Δωδεκάνησα, δεν αποκλείεται το πρωί της Παρασκευής να υπάρξουν και τοπικές καταιγίδες.

Αραιές συννεφιές θα υπάρχουν στην υπόλοιπη χώρα, ενώ θα είναι πιο πυκνές στα νότια τμήματα. Στην ανατολική πλευρά της Κρήτης και στην Κάρπαθο, ίσως, ψιχαλίσει και βρέξει για λίγο το πρώτο μισό της ημέρας. Στα δυτικά θα υπάρξουν διαστήματα ηλιοφάνειας, κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές.

Το απόγευμα της Παρασκευής θα φαινόμενα θα εξασθενήσουν όσον αφορά τη βόρεια Ελλάδα και αναμένεται να υπάρχουν μόνο τοπικές βροχές στα νησιά του ανατολικού και του βορειοανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν εναλλαγές συννεφιάς και διαστημάτων με ηλιοφάνεια, ειδικά στην κεντρική Μακεδονία. Όμως, εκεί είναι που οι άνεμοι θα είναι δυνατότεροι, όπως επισήμανε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ.

Στις βραδινές ώρες της Παρασκευής αναμένεται να υπάρχουν συννεφιές σε όλες τις περιοχές της χώρας. Αυτές, ίσως, να είναι πιο πυκνές στο ανατολικό και βορειοανατολικό κομμάτι της χώρας και ίσως να φέρουν ασθενείς βροχές σε ορισμένες από αυτές τις περιοχές.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο αναλυτικά την πρόγνωση για αύριο Παρασκευή, καθώς και για τον καιρό που θα έχουμε μέχρι την επόμενη Τρίτη:

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: